top of page

Средно образование в международно училище

Concord College, Англия 

Трамплин към водещите световни университети, в сърцето на Англия. Специална  подготовка за Оксфорд и Кеймбридж.

За ученици от 13 до 19 години.

Подготовка, усилена работа, конкурентост, високи стандарти. Това са част от думите, които характеризират обстановката, идеология и целите на водещото английски училище Concord College.

Колежът има високи цели за своите възпитаници и съответно високи изисквания и очаквания към тях.  Резултатите, които учители и ученици постигат заедно, година след година са налице (данните са за учебната 2015/2016 година:

  • Четвърто място в класацията за независимите училища;

  • 10-то място в националната класация за лигата на училищата на вестник "Таймс" и 18-то място в "Телеграф" (всички училища)

  • 78% оцени A * / A на ниво A (клас 96% A * -B)

  • 25 студенти в Оксфорд и Кеймбридж

  • 12 студенти в London School of Economics, 18 в Imperial College London, 17 в University College London и 15 в Kings College London

  • 36 студенти в медицински, зъболекарски и ветеринарни специалности (училището има специална програма за подготовка на кандидати за медицина и значими успехи в тази област)

  • 73% от завършилите през 2016 г. Конкорд сега учат в 10-те най-големи университета в Обединеното кралствo

 

Вън от цифрите и класациите, какво отличава училище Concord College в Англия? Вижте по-долу на страницата.

"Конкорд Колидж е много специално място. Като водещо международно училище в Англия, това е училище, в което младите хора могат да процъфтяват, да намират увереност и чувство за самооценка, като същевременно постигат най-високите академични стандарти."

Mr Neil G Hawkins, Директор

Concord College

Concord College

Oxford and Cambridge (Oxbridge)

Оксфорд и Кеймбридж (колективно известни като "Оксбридж") привличат голям брой кандидати на Concord College всяка година.

 

Concord предлага значителна подкрепа на студентите, кандидатстващи за Оксфорд или Кеймбридж, тъй като процесът е много взискателен. Очаква се учениците да постигнат максимални оценки при завършването си, а и преди това. Те ще трябва да се справят и с множество тестове в зависимост от специалността, която са избрали (BMAT - медицина, PAT - физика, MAT - математика, HAT - история, LNAT - право, TSA - разнообразие от специалности). В допълнение те могат също да бъдат помолени да представят есета и тестове от училище или да се явят на изпит в колежа преди интервюто. Конкорд оказва значителна подкрепа, за да подпомогне учениците в този процес, включително примерни изпити и специфично обучение.

Всички оферти от Оксфорд или Кеймбридж са направени след като ученикът е преминал интервю. Вероятно е кандидат студентът да се изправи пред три интервюта. Такива интервюта тестват способността на кандидата да комуникира и да мисли критично. Успешното интервю изисква ученикът да комуникира уверено, интелигентно и с интелектуална точност. Това не е лесно умение и се дава значителна подкрепа за насърчаване на кандидат студентите да бъдат само критични по отношение на комуникационните си умения. Това включва семинари за интервю, тест интервюта други.

Медицина

Всяка година значителен брой ученици, завършили Конкорд Колидж продължават образованието си със специалност медицина. Това е вероятно е най-популярната специалност сред учениците на училището.

Да бъдат приети в специалност медицина обаче не е лесен процес, нито медицината е подходяща за всички ученици.

Не е достатъчно просто да бъдеш интелигентен: оценките няма да са достатъчни, за да позволят на ученика да влезе в медицинско училище.

Също така трябва да има ясни доказателства за ефективни комуникационни умения, доказана любов към науката, ефективни умения за работа в екип и способност за ефективно управление на времето.

Освен това се очаква, че кандидатите за специалност медицина ще имат период на професионален стаж: това обикновено се организира от ученика или от семейството му. Струва си да се каже, че този трудов опит може да е пряко свързан с медицината, но може да включва и работа в грижовна среда, като например дом за деца, старчески дом или хоспис.

Конкорд организира значителна подкрепа за учениците, кандидатстващи за специалност. Специализираната програма на Конкорд включва семинари с практикуващи лекари, разговори с преподаватели по медицина в университет, дискусии по медицинска етика, допълнителни уроци по медицина, както и специфична подготовка за различните форми на медицинско интервю. Освен това се провежда обучение за подпомагане на учениците, които ще полагат   UKCAT и BMAT тестовете. Подкрепа се предоставя и за подпомагане на учениците които кандидатстват за медицинско училище извън Обединеното кралство.

Кариерна ориентация


Специално разработената програма за кариерно ориентиране и идентифициране на таланти във фазата на средно образование, започва със специфичен тест, който учениците полагат.

Резултатите от този тест се използват, за да дадат на студентите и семейството им голям брой предложения за възможни избори за университетски курс и кариера. Това е последвано от интервю с външен консултант по кариерно развитие, както и няколко разговора с учители от Concord. По този начин се надяваме ученикът да може да направи балансирано и информирано решение относно избрания избор на кариера. 

 

Работният опит може да бъде важен елемент при избора на университетски курс и кариера. Училище Конкорд може да помогне и в тази насока.

Координатори за кандидатстване в университет

 

Училището  приема много сериозно кандидатстването в университет на своите възпитаници. Всяко малко предимство може да направи голяма разлика при толкова много конкуренция за места в най-добрите образователни институции.

Concord College разполага с определен брой "университетски координатори" сред служителите, които имат специален опит в конкретна област. Координаторите помагат и консултират за специалности като: математика, медицина, право, икономика, инженерство, архитектура и други.

Ролята на тези координатори е да се срещнат с учениците, кандидатстващи в такива специалности, и да дадат насоки за най-добрата подготовка и вероятните изисквания за прием.

Академична информация - средно образование в училище CONCORD COLLEGE, Англия

Системи за средно образование, по които се преподава в училището:

A-Levels: британска система за средно образование, подходяща за тясна специализация и съчетание на образование със спорт. На разположение са професионални тренировки по голф, тенис, футбол или музикални професионални занятия

Спорт: плуване, тенис на корт, футбол, карате, ръгби, баскетбол, скуош, спортна стрелба и конна езда.

Извънкласни дейности: 

Програма за обогатяване на уменията; Професионален музикален отдел; Клубове по интереси и общества; Социални дейности; Изкуства

Локация:

Великобритания, Acton Burnell Hall, Acton Burnell, Shrewsbury SY5 7PF, UK

Най-близко летище: Бирмингам и Манчестър

Прием:

Училището приема ученици в пансионатна форма на обучение на 13, 14 и 16 годишна възраст

Интернет страница:

 www.concordcollegeuk.com

 

Л​етни езикови ваканции:

свържете се с нас

Такси за обучение и настаняване: кликнете тук

bottom of page