top of page

Средно образование в училище

Louisenlund, Германия

Инвестиция в независимост, космополитност и професионална подготовка.
За ученици от 14 до 19 години.

Средното образование в училище Louisenlund в Германия има за цел да превърне младите си възпитаници в независими, мотивирани и космополитни хора, които са способни да носят отговорност. Училище Louisenlund е сред най-престижните бординг (пансионатни) училища в Германия, а също и в топ 100 на най-добрите средни училища в света.

Средното образование в Louisenlund включва подготовка за кариерно развитие и многоезични програми. Многобройните международни контакти и тесни връзки с бизнеса и индустрията дават възможност на учениците да използват това, което са научили в практически контекст и павират пътя им за по-плавен преход в професионалния живот. 

Училището предлага обучение както на немски, така и на английски език.

Louisenlund

Louisenlund

Академични програми за средно образование в училище Louisenlund, Германия

Louisenlund развива двуезична програма по история и география, която учениците могат да следват от 7-ми до 10-ти клас. Програмата по история може да бъде продължена по време на обучението Abitur.

Специализирани курсове по бизнес английски, сертифицирани от Лондонската търговска камара се преподават от 11-ти клас.

Испанският език също може да се избере от 11-ти клас. Курсове на високо ниво (Leistungskurse) могат да бъдат сформирани, в случай, че се събере група от 8 деца за един курс.

 

ABITUR - немска диплома за средно образование

В немската програма за средно образование Abitur, училището се стреми да подобри знанията на учениците в техническата, личната и социална сфера, както и математичните и научните им познания. Редом с това, езиковото обучение остава приоритет на училището.

Немски език, математика и втори език са основата, върху която младежите градят знанията си (първа група). Учениците имат избор между английски и латински или френски език (език от втора група). Всички ученици изучават основните предмети, поне един език от втора група, два предмета по науки, и музика или изкуства по време на целия период на обучение за Abitur.

IB DIPLOMA - международна диплома за средно образование с преподаване изцяло на английски език

От 2008г. немското училище Louisenlund предлага международната програма за средно образование  International Baccalaureate (IB) Diploma в допълнение на дипломата Abitur. Тази програма се преподава изцяло на английски език.

IB програмата за средно образование създава идеални условия за прием в международни университети за висше образование, като предлага и възможности за международен училищен обмен чрез използването на английски език като език на преподаване.

Кариерно ориентиране и стаж в Германия

Училище Louisenlund разполага с изключителна програма за кариерно ориентиране. Учениците между 11-ти и 13-ти клас получават детайлна информация за света на бизнеса и професионалния живот.

 

Те придобиват първия си практически опит чрез стажантски програми с компании от редица сектори в Германия, сесии за кариерно развитие и други програми.

В училище Louisenlund учениците се обучават на специални техники на учене, които ги подготвят за зрелостните изпити за Abitur, както и за университетското им обучение. 

Специални програми в училище Louisenlund :

 

Менторство

Личен ментор е отговорен за комуникацията между училището, пансиона и родителите. Менторът играе интердисциплинарна роля и носи отговорност за ученика. Ролята на ментора е изключително важна за личностното и академично развитие на ученика.

Наставление

С помощта на личния си наставник всеки ученик записва и наблюдава прогреса си и разсъждава над талантите и слабите си места, определяйки личните си цели. Наставникът насърчава ученика да постига повече, отколкото си е мислил че е способен.

KoSo*

Предметът Комуникация и социална компетентност (Communication and Social Competence (KoSo)) дава възможност на учениците да погледнат на себе си отстрани. Те подобряват самооценката си и повишават мотивацията си. В края на обучението си учениците осъзнават че: "Моят живот не ми се случва. Аз го изграждам".

*Комуникация и социална компетентност

ГИЛДИИ  и работен опит

Добавената стойност на частното средно образование в Германия

Извън-класните занимания са особено важни за предоставянето на свобода на учениците да получат опит в областите, които ги интересуват най-много. Да бъдеш член на такава общност създава усещане за другите, с които човек може да споделя собствените си интереси. Това позволява да се изследват собствените нагласи и да се опознаят чужди гледни точки.

От създаването на училището през 1949 г., възможността учениците да са част от гилдиите на услугите е основният стълб на интегралното образование. В това занимание, подходящото за възрастта структуриране е решаващ фактор.

Учениците в средното училище могат да спечелят опит, като помагат на Техническия отдел, Пожарната и Първа помощ. Могат да помагат при грижи за възрастни хора, да помагат в Центъра за обучение, както и да работят по проекти  на терен в чужбина в рамките на международната младежка организация Round Square. Това поемане  на отговорност значително допринася за образователното им развитие и за формирането на силен характер.

В гимназията има и други предизвикателни области. Заедно с гилдиите и ветроходството, Гилдията по "Политика" дава възможност за участие в модела на Организацията на обединените нации и Европейския младежки парламент. Освен това, Театралната гилдия, Обществото по дебати, Гилдията за околна среда  и не на последно място, нашата Музикална сцена, са на разположение на учениците.

Информация - средно образование в училище LOUISENLUND, Германия

Системи за средно образование, по които се преподава в училището:

Abitur: немска система за средно образование, подходяща за практическо образование и възможност за профилиране

International Baccalaureate (IB) – международната програма, предпочитана от водещите университети в света с преподаване изцяло на английски език.

Локация:

Германия, Louisenlund 9, 24357 Güby

Интернет страница:

http://www.louisenlund.com/

Л​етни езикови ваканции:

свържете се с нас

Такси за обучение и настаняване: кликнете тук

bottom of page