top of page

Ако ученикът е завършил средното си образование в чужбина, но иска да продължи да учи в университет в България, е необходимо да издържи специфични приравнителни изпити. Деница Продаванова от Summerly Internation Learning обяснява, че "всички ученици, на които е признат завършен клас от 9 до последен гимназиален по документи, издадени от училище в чужбина, полагат приравнителни изпити по български език и литература, българска история и цивилизация и българска география и икономика. 

Най-масовият и най-предпочитан вариант за настаняване на децата, избрали да продължат образованието си в чужбина, е в кампусите на територията на училището. Децата се разпределят по възраст и пол. Тези, които са в малките класове – от 7-ми до 10-и, обикновено се настаняват в двойни стаи (или тройни/четворни в някои държави и училища), а при повечето пансионати учениците в 11-и и 12-и клас се местят в различна сграда със самостоятелни стаи за всеки, обясни Деница Проданова, управител на Summerly International Learning.

Събититето се организира от бутиковия център за средно образование и езикови ваканции в Европа Summerly International Learning. “Независимо дали просто мислите по въпроса, имате такава идея за бъдещето или вече сте взели решение, вярваме, че нашата среща ще Ви бъде полезна и приятна”, коментира управителят на организацията Деница Проданова.

През лято 2014 Summerly Learning продължава да води български деца от 8 до 17 години във футболната школа на Манчестър Юнайтед в Англия. Програмата е двуседмична и дава на младите футболисти шанс да тренират с треньори на Manchester United Soccer Schools и да учат английски по специална програма, която набляга на живия разговорен език.

Райт представи футболните лагери за деца и младежи от 8 до 17 г. в Англия, които се организират от Манчестър Юнайтед. В тях бъдещите играчи ще учат английски език на високо ниво и ще подобряват футболните си умения в рамките на две седмици. Деца от над 60 държави участват в тези лагери.

Футболните училища на Манчестър Юнайтед очакват български момчета на възраст между 8 и 17 години и през тази година. Тони Райт, директор за камповете във Великобритания, направи тази вечер презентация пред десетки деца, родители и родни футболни специалисти в столичния "Грандхотел София".

Райт подробно представи проекта, подкрепен от Деница Проданова (на снимкака), управитиел на компанията "Съмърли интернешънъл лърнинг", партньор на "Манчестър Юнайтед футболни училища" в България. Присъства и Александър Кючуков, едно от първите българчета, участвали в проекта през 2013-а

Please reload

bottom of page