top of page

Средно образование в училище

Birklehof, Германия

Практическо немско образование от класа

За ученици от 14 до 19 години.

Училище Birklehof е едно от най-престижните бординг (пансионатни) училища в Германия, а също и в топ 100 на най-добрите средни училища в света.

Германия е синоним на качество. Това твърдение е особено вярно и за немското образование. Дипломата за средно образование в едно от най-престижните немски пансионатни училища Birklehof отваря вратите за възпитаниците му към една от най-успешните системи за висше образование в света – немската.

Образование, което гарантира практически познания в допълнение към солидна теоретична основа. Образование, което преди всичко предоставя шанс за стартиране на кариера чрез стажове и работа в индустриална среда. Немското висше образование е безплатно и е за най-добре подготвените младежи.

Основано през 1932г., Birklehof  предлага средно образование на деца и младежи от различни националности чрез изключителен образователен и академичен подход, посветен на личностното развитие на всяко дете, неговите социални умения и таланти. Връзките на училище Birklehof с немската индустрия и бизнес, както и стажантките програми там гарантират едно практическо образование, основано на изключителна академична подготовка.

Birklehof

Birklehof

Академични програми за средно образование в училище Birklehof, Германия

Училище Birklehof преподава на възпитаниците си знания в духа на немската образователна система, като в края на обучението си там, младежите получават немска диплома за завършено средно образование в 12-ти клас - "Abitur".

Като глобален член на Кръглата маса за образование, Birklehof предоставя на възпитаниците си многобройни възможности за международен обмен, участия в международни конференции и други социални и академични дейности.

 

В училището се преподава изцяло на немски език, като при кандидатсване се изисква задължително ниво на владеене на езика B2, според европейската конвенция, а именно възможност за комуникиране на немски както писмено, така и говоримо.

По време на обучението си в Birklehof учениците имат възможност за изучаване още на английски, френски, испански или латински език.​

Специализация

Училище Birklehof предлага три основни сфери на специализация в обучението: Езици; музика и изкуства или науки.

Основните предмети за специализациите са:


приложни науки и технологии, изкуства, биология, химия, обществени и социални науки, английски език, френски език, география, немски език, история, латински, математика, музика, физика и испански език.

 

Birklehof предлага на своите възпитаници и богат избор от спортни дейнсоти (ски, футбол, волейбол, баскетбол, фитнес и други), както и социални и артистични клубове (музика, пеене и други), които да развиват уменията и интересите им през целия курс на обучение. 

Менторска програма

Всеки ученик в училището избира сам свой ментор сред всички училители, още в началото на своето обучение. Менторът е  връзка между детето, училището и родителите. Освен това, той играе изключително важна роля в развитието на ученика, в неговото кариерно ориентиране и академично представяне. Той служи за пример за подражание и съветник. 

Кариерно ориентиране

Важен елемент от традициите на Biklehof е помощта за възпитаниците на училището при избора на висшето им образование и пътя им след завършване на гимназията. Училището разполага с програма за кариерно развитие, която става част от обучението на младежите още в 10-ти клас. Тя включва събеседване на експерти от училището с децата и родителите им, подробни доклади за развитието на младежите, както и насоки и помощ при кандидатстването им в университет. Оргаизират се кръгли маси и семинари за учениците, с участието на университети, институции и работодатели от Германия.

Училище Biklehof в детайли:

 

 • Прием най-късно през февруари предходната година на обучение

 • Ваканции:

Есен: 2 седмици

Коледа: 3 седмици

Февруари: 1 седмица

Великден: 2 седмици

Между май и юни: 2 седмици

 • Учебни часове на седмица: 35

 • Събота е учебен ден

 • Личен ментор, избран от ученика

 • Приятелска атмосфера, в която всички уважават нуждите и чувствата на другите

 • Класически модел на изучаване на езици, като латински, английски, френски и испански

 • Живот в духа на поемане на отговорност

 • Време за самостоятелна подготовка, с помощ от учителите

 • Екскурзии на база „Учи чрез опита“

 • Допълнителни извънкласни занимания, по личен избор – IT, образователни творчески игри, актьорско майсторство, училищни асамблеи и други, които дават индивидуален фокус през всяка година

 • Специална програма по математика

 • Немски като чужд език

 • Помощ чрез наставничество и коучинг

 • Кариерно консултиране и ориентиране и помощ при избора на специалност

 • Насърчаване и развитие на състезателния дух

 • Училището разполага със собствена музикална зала и зала за концерти

 • Социални проекти

 • Класове с до 19 ученика

 • Международен ученически обмен – училището партнира с училища по цял свят

 • Гъвкава политика на стипендии

Информация - средно образование в училище BIRKLEHOF, Германия

Системи за средно образование, по които се преподава в училището:

Abitur: немска система за средно образование, подходяща за практическо образование и възможност за профилиране

Спорт: ски, сноуборд, планинско колоездене, волейбол, баскетбол, ръгби, хокей, скално катерене (стена в училището), футбол и други

Извънкласни дейности: 

Професионален музикален отдел за класическа музика, с профил пиано и други; Клубове по интереси и общества; Социални дейности; Изкуства; Науки и технологии като допълнителен фокус

Локация:

Германия, 79856 Hinterzarten im Schwarzwald

Прием:

Училището приема ученици в пансионатна форма на обучение на 13, 14 и 16 годишна възраст

Интернет страница:

https://www.birklehof.de/

Л​етни езикови ваканции:

свържете се с нас

Такси за обучение и настаняване: кликнете тук

bottom of page